Wat ik hier toon is een creatie die deel uitmaakt van een groter project dat ik dankzij m i k s kan uitwerken.

Full Emptiness’ is een track die de rode draad en ook de omvatting is van een album dat ik zal uitbrengen in 2021. Het album bestaat uit 10 nummers die zich telkens ergens bevinden in de genres electro, ambient, minimal en/of soundscape-composities. Het album zal daaropvolgend ook de naam ‘Full Emptiness’ krijgen.

Mijn inspiratie, voor dit album en deze eerste track, komt voort uit enkele persoonlijke interesses en fascinaties. Zo ben ik steeds betoverd door de twee uiterste vormen van openheid/rust en dichtheid/drukte. Ook kan ik wegdromen over willekeurige voorwerpen met een interessante textuur of vorm. Of plaatsen die dan weer coole oppervlaktes of ruimtes tonen. ( bijvoorbeeld de tegels van een plein ).

Met het album wil ik voor de luisteraar een ruimte creëren waarin men vrij kan ‘rondwandelen’ en voelen wat ik bedoel met openheid tegenover drukte. Ik wil dat de luisteraar de speling voelt in het begin van het album, tegenover de deining op het einde.

Doorheen het album werk ik toe naar een hoogtepunt van commotie, waarna ik de druk zal omzetten naar een ademruimte die het einde aankondigt van de tocht.

De track ‘Full Emptiness’ zal zich rond de climax bevinden van het album.

De bijhorende visual is een tijdelijke interpretatie van de drukke ruimte die ik wil creëren.

Je kan me hier vinden:
uvilakofficial@gmail.com