“Ik ben Richmond a.k.a. Richie. Ik maak hiphop-muziek sinds 2008. Muziek maken is mijn manier om een uitweg te vinden en te reflecteren over de problemen die ik heb in het leven. In de eerste plaats maak ik dus muziek voor mezelf maar ook voor andere mensen die zich herkennen in de thema’s waarover ik spreek. Het werk dat ik wil tonen op m i k s is een mix van Spoken Word en een mash-up van genres waarbij twijfel overgaat in onverantwoord plezier met een achterliggende boodschap. Corona heeft me meer tijd gegeven om te reflecteren op mezelf waardoor ik heel veel muziek heb geschreven in een poging om mezelf te herontdekken.

Mijn inspiratiebronnen zijn vooral Eminem, door zijn rijmpatronen, en Tupac voor zijn manier van verhalen vertellen. De inspiratie voor mijn teksten vind ik in alledaagse dingen en gebeurtenissen. Ook mijn eigen ervaringen en reflecties vind je terug in mijn liedjes.

Al mijn gedachtes en ideeën zullen te horen zijn op een toekomstig project genaamd ‘Het zielige verhaal van een onzekere jongen‘.”