Het lijkt alsof de wereld op een dag als vandaag volledig stil staat. We blikken vaker dan ooit terug, op hoe onze dagen er een jaar geleden uit zagen. We zijn in een tijdperk gekomen waarin we alles vastleggen wat er in ons leven gebeurt. Een kindje geboren in de familie, foto. Of dat kei goed eten van in dat ene restaurant, foto.  Die zonsondergang van tijdens onze strandwandeling op vakantie in Frankrijk, foto. Of weet ge nog die ene keer dat ge van uw fiets bent gevallen na een zware nacht, slecht gefilmde video.  

We willen ons het moment herinneren, de rest van ons leven. Door een foto beleef je een moment dat al voorbij is. Die herinneringen herbeleven is waar mijn werk juist over gaat. De foto staat symbool voor een specifieke plek die ik ooit bezocht. Het is een foto die voor mij veel betekenis heeft en herinneringen oproept. Fijne herinneringen! De verf is een weerspiegeling van de emoties en de gedachten die zich in mijn hoofd afspelen, als ik naar de foto kijk. Probeer de compositie te voelen als een ritme, alsof de kleuren (de fijne herinneringen) dansen over de foto.


Voor m i k s heb ik die laatste zin letterlijk genomen. Ik heb (voor het eerst) een video in elkaar gestoken waarin ik probeer mijn herinneringen letterlijk te laten dansen over de foto.