Een team van jonge professionele artiesten ondersteunt jong talent in hun artistieke zoektocht.

Tijs Van
Nieuwenhuysen

Artistiek leider / beeldende kunst

Tijs Van Nieuwenhuysen (°1994) is in 2016 afgestudeerd aan Luca School of Arts Gent in Beeldende Vormgeving – Grafische Studio, nu werkt hij als grafisch ontwerper bij Raw Color (Eindhoven) en als kunstenaar. Op de foto zie je hem aan de slag als artist in residence bij het Frans Masereel Centrum waar hij heeft geëxperimenteerd met verschillende grafische druktechnieken.

Website: https://www.studiotvn.com/
Instagram: @tijsvannieuwenhuysen


Ode de Kort

Beeldende kunst / fotografie

Ode de Kort (°1992) behaalde haar BA en MA in fotografie aan de KASK School of Arts, Gent. Na haar afstuderen als fotografe is ze geëvolueerd naar een erg veelzijdig kunstenaar. In haar werk combineert ze met de nodige dosis humor foto’s, sculpturale installaties, video’s, performances en talige werken. Haar huidige focus ligt op het synchroniseren van taal en lichaam. Ze lijkt geobsedeerd door de vormen O en U. De veelzijdigheid daarvan is onverwacht groot.

Picture: Marie Houttequiet
Website: www.odedekort.be
Instagram: @odedekort


Frederik De Clerq

Muziek / producen

Als muziek je ding is kan je tijdens m i k s samenwerken met muziekcoach Frederik De Clercq (Studio Ree). Zijn werk als songwriter bracht hem met zijn band Be Irving naar de finale van Humo’s Rock Rally. De meeste dagen maakt hij als songwriter-componist soundtracks voor theater, film en radio bij Studio Ree.


Picture: Isolde Tytgat
Instagram: @Studioree_soundsandscores, @Be_Irving en @This_is_hert


Maarten Wouters

Techniek / Lichtkunst / Multimedia installatie

Maarten Wouters (1995) vervoegt ons team van coaches als expert in het werken met beelden en visuals. Hij blinkt uit in de technische kant van het artistieke verhaal en is een krak in videomapping. Maarten reist de wereld rond als technieker voor internationale lichtkunst en multimediafestivals.
Harm Dens

Film

Harm Dens (1990) studeerde in 2013 af aan de filmafdeling van het KASK in Gent. Zijn afstudeerwerk, Hunker, werd geselecteerd voor een tiental festivals en won de Grand Prix op het filmfestival van Charleroi. Met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds maakte Harm hierna zijn eerste professionele kortfilm, ‘Niemendal’. Deze film mocht het Kortfilmfestival van Leuven openen in 2015 en werd genomineerd in de categorie Beste Cinematografie op het Filmfestival van Oostende. Sindsdien werkt Harm aan zijn langspeeldebuut Elektra. Samen met Meltse Van Coillie werkt hij ook aan Nocturnus, een kortfilm die gedraaid wordt in de Groenlandse poolnacht.