Een team van jonge professionele artiesten ondersteunt jong talent in hun artistieke zoektocht.

Tijs Van
Nieuwenhuysen

Artistiek leider / beeldende kunst

Tijs Van Nieuwenhuysen (°1994) is in 2016 afgestudeerd aan Luca School of Arts Gent in Beeldende Vormgeving – Grafische Studio, nu werkt hij als grafisch ontwerper bij Raw Color (Eindhoven) en als kunstenaar. Op de foto zie je hem aan de slag als artist in residence bij het Frans Masereel Centrum waar hij heeft geëxperimenteerd met verschillende grafische druktechnieken.

Website: https://www.studiotvn.com/
Instagram: @tijsvannieuwenhuysen


Ode de Kort

Beeldende kunst / fotografie

Ode de Kort (°1992) behaalde haar BA en MA in fotografie aan de KASK School of Arts, Gent. Na haar afstuderen als fotografe is ze geëvolueerd naar een erg veelzijdig kunstenaar. In haar werk combineert ze met de nodige dosis humor foto’s, sculpturale installaties, video’s, performances en talige werken. Haar huidige focus ligt op het synchroniseren van taal en lichaam. Ze lijkt geobsedeerd door de vormen O en U. De veelzijdigheid daarvan is onverwacht groot.

Picture: Marie Houttequiet
Website: www.odedekort.be
Instagram: @odedekort


Frederik De Clerq

Muziek / producen

Als muziek je ding is kan je tijdens m i k s samenwerken met muziekcoach Frederik De Clercq (Studio Ree). Zijn werk als songwriter bracht hem met zijn band Be Irving naar de finale van Humo’s Rock Rally. De meeste dagen maakt hij als songwriter-componist soundtracks voor theater, film en radio bij Studio Ree.


Picture: Isolde Tytgat
Instagram: @Studioree_soundsandscores, @Be_Irving en @This_is_hert


Yauke Thomassen

Dans / beweging / choreografie

Yauke Thomassen (°1996) is cultuurmanager van opleiding en danseres in hart en nieren. Doorgaans kan je haar vinden in de danszalen van vzw Dance Desire in Turnhout. Ze heeft een passie voor alles wat zich op de podiumplanken afspeelt of ermee te maken heeft. Haar kennis, ervaringen en passie gebruiken om al dat jong talent bij te staan? Bring it on!

Picture: Noémie Boone Photography.
Instagram: @yaukethomassen


Maarten Wouters

Techniek / Lichtkunst / Multimedia installatie

Maarten Wouters (1995) vervoegt ons team van coaches als expert in het werken met beelden en visuals. Hij blinkt uit in de technische kant van het artistieke verhaal en is een krak in videomapping. Maarten reist de wereld rond als technieker voor internationale lichtkunst en multimediafestivals.
Harm Dens

Film

Harm Dens (1990) studeerde in 2013 af aan de filmafdeling van het KASK in Gent. Zijn afstudeerwerk, Hunker, werd geselecteerd voor een tiental festivals en won de Grand Prix op het filmfestival van Charleroi. Met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds maakte Harm hierna zijn eerste professionele kortfilm, ‘Niemendal’. Deze film mocht het Kortfilmfestival van Leuven openen in 2015 en werd genomineerd in de categorie Beste Cinematografie op het Filmfestival van Oostende. Sindsdien werkt Harm aan zijn langspeeldebuut Elektra. Samen met Meltse Van Coillie werkt hij ook aan Nocturnus, een kortfilm die gedraaid wordt in de Groenlandse poolnacht.


Armin Mola

Tekst / Spoken Word / rap / acteren

Armin Mola (°1999) is acteur en rapper afkomstig uit Turnhout. Al op jonge leeftijd kroop Armin op het podium om te zingen en dansen. Hij voltooide recent een opleiding Woordkunst-Drama aan het Leuvense Lemmensinstituut en sinds dit academiejaar studeert hij Drama aan het KASK in Gent. Als songwriter en rapper nam hij in 2014 deel aan The Voice Kids en brengt hij onder de naam R-Mind muziek uit. In het theater vertolkte Armin een rol in ‘Odysseus, een zwerver komt thuis’ van KVS. Op TV speelde hij gastrollen in het Ketnet-programma ‘De Dokter Bea Show’, de VTM Kids-reeks ‘Vloglab’, de VTM-reeks ‘De Buurtpolitie’ en de Telenet dramareeks ‘It’s Showtime’. Momenteel is hij te bewonderen in de Ketnetreeks ‘Hoodie’.

Facebook: https://www.facebook.com/R-MIND-1119877958090026
Instagram: @arminmola_