wat is m i k s ?

m i k s geeft jongeren een podium

Ben je tussen de 14 en 26 jaar, ben je bezig met dans, performance, tekst, muziek, producen, schilderkunst, beeldhouwen, fotografie, TIKTOK, vloggen, kortfilm, stop-motionfilm,….en wil je dit delen met een publiek? 

Dan is m i k s wat je zoekt! m i k s geeft je de kans om jouw artistieke ei in de spotlights te zetten. 

Ben je niet helemaal zeker van je creatie, heb je nood aan feedback of zoek je inspiratie? Dan kan je terecht bij de artiesten van m i k s. Een bende jonge, professionele kunstenaars staat klaar om jou in de aanloop van je presentatie bij te staan met raad en daad. Bij hen kan je terecht met al je vragen, je kan je creatie tonen en zij zullen je waar nodig helpen in je creatieproces. 

m i k s is een initiatief van Jeugdhuis Wollewei, MOOOV en Cultuurhuis de Warande met de steun van de Stad Turnhout en de Vlaamse Overheid.

wat zijn de spelregels ?

  • Je bent tussen de 14 en 26 jaar op het moment van je inschrijving. 
  • Deelname is gratis. Zowel de presentatie als de feedbackdagen zijn gratis.
  • Je kan alleen of met een groep meedoen. Alle leden van je groep zijn tussen de 14 en 26 jaar bij het moment van inschrijven. 
  • Je maakt en bedenkt je creatie zelf. 
  • Je mag meerdere creaties maken in verschillende disciplines of je creatie mag bestaan uit meerdere disciplines. 
  • Je creatie duurt maximum 10 minuten. 
  • Je voorziet zelf het nodige materiaal voor je creatie. Heb je niet alles wat je nodig hebt? Dan gaat m i k s in de mate van het mogelijke met jou op zoek. 
  • In de maanden voor de presentatie kan je vrijblijvend beroep doen op een ploeg jonge, professionele artiesten voor advies en feedback.

zijn de coachingsdagen verplicht?

de coachingsdagen zijn niet verplicht, maar worden wel aangeraden. Op coachingsdagen kan je in gesprek gaan met professionele kunstenaars EN leer je ook andere creatieve jongeren kennen. Je komt terecht in een inspirerende omgeving en kan je uitleven als artiest.

We verwachten steeds dat je laat weten wanneer je wel of niet aanwezig zal zijn.